Bilgiyi aktarmanın tek yolunun katı bilimsel çerçeveler olmadığını hepimize göstermiş oldu. Kitaplarındaki şiirsel dil, hem kitap isimlerine hem de kapak tasarımlarına yansıdı. Kitabı elinize aldığınızda hissettiğiniz masalsı duygu ve mesela “Hayat” kitabının kapağında adeta “geçip gidiyor” mesajını verir gibi duran göçmen kuşlar bize salt bilgiden daha fazlasını anlattı. “İrfan” ile “bilginin” nasıl bir denge ile ele alındığını kitapları aracılığı ile hissetmiş olduk. Kitap girişlerindeki samimi ön sözler içimizdeki gereksiz büyüklenmelerimize ara vermemizi sağladı. Devamı için tıklayın.
Her roman kendi devrinin kahramanını yaratıyor. Yazıldığı döneme ait değerlerin, teknolojik alt yapının ve içine doğduğu toplumun inançlarının dışa vurumunu sergiliyor. “Kötü” kahramanlar da tam tersi bir görev üstleniyor. İyi kahramanı “iyi” ve “kahraman” yapan algı kötüyle savaştığı ve ona engel olduğu ölçüde parlıyor. Devamı için tıklayın.
Maalesef dünya umut ettiğimiz kadar güzel bir yer değil. Hem doğada hem de insanın toplumsal hayatı içinde “adil” diyebileceğimiz bir düzen yok. Dengeli bir gidişat seyrediyor olabiliriz. Ancak nihayetinde zayıf olanın kaybettiği ve kaybedişine seyirci kaldığımız bir gezegendeyiz. Devamı için tıklayın.
Son günlerde çocukların cinsel istismarı ile ilgili duyduğumuz haberler bizi derinden sarstı. Zaman zaman yaşadığımız çevrenin büyüsüne kapılarak bütün ülkenin ve hatta bütün dünyanın aynı hijyenik vicdanla yaşadığı yanılgısına düşebiliyoruz. Devamı için tıklayın.
Falcıların çok para kazanmasının sebebi de bu merak. Özellikle isli puslu ve muallakta kalmış noktaları anlatanları daha bir dikkatlice dinliyoruz. Bizim hakkımızda analiz yapan insanları can kulağı ile takip ediyoruz. Devamı için tıklayın.
Aslında başlığımız Dolores O'Riordan olacaktı. Ama bizler onu Cranberries'in Solisti olarak tanıdık ve sanırım hep öyle kalacak. 80 ve 90 doğumlu olan bir çok kişinin parçalarını bir yerlerde mutlaka duyduğu bir isim. Ya bir kafede, ya üniversitenizin kantininde ya da bir arkadaşınızın evinde mutlaka denk geldiğiniz meleksi bir ses. Devamı için tıklayın.
Bu hikaye Instagram’ın 24 saat süreli paylaşım yapılan “Story” bölümündeki hikaye değil. Bizzat içinde bulunduğum, zamanımı alan, insanları anlamamı sağlayan, “Yahu bir insan 2 saat ne yapar Instagram’da?” sorularıma cevap veren bir hikaye. Devamı için tıklayın.
Sizi takip ediyorlar. Tercihlerinizi, algılarınızı, çok sağlam istatistiki verilere çeviriyorlar. Öyle güzel el çabuklukları ve o kadar iyi sahneleri var ki onların istediği şekilde paylaşımlar yapmamak mümkün değil. Devamı için tıklayın.
Biz şahsen karakterlerin hikayelerinde olduğu kadar jest ve mimiklerinin çalışılmasında da psikologlardan destek alındığını düşünüyoruz. Bir kaç karakteri şemaları ile ele alabiliriz. Devamı için tıklayın.
Masala göre 7 Cüceler toplumdan uzak bir yerde kendi kurdukları sosyal düzen içinde yaşıyorlar. Bu yönleri ile “Şirinler”le benzerlik gösterdikleri söylenebilir. Tabi Şirinler, 7 Cüceler’e göre daha gerçek dışı karakterler. Zaten Şirinlerin var olduğunu da düşünmüyoruz. Ya da ben uslu bir çocuk olamadığım için kendilerini henüz göremedim. Devamı için tıklayın.