Ergenlik dönemi, genç bireylerin bedensel, psikolojik ve sosyal açıdan büyük bir değişim geçirdiği, kimlik arayışlarının zirveye ulaştığı bir evredir. Devamı için tıklayın.
Ergenlik, bireyin çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde birçok fiziksel, zihinsel ve duygusal değişimi deneyimlediği bir dönemdir. Bu dönemde ortaya çıkan hormonal değişimler, beyin gelişiminin devam etmesi ve çevresel etmenler, Devamı için tıklayın.
Kekemelik, konuşma akıcılığında bozulmalarla karakterize edilen bir konuşma bozukluğudur. Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan bu durum, bireyin iletişim becerilerini ve sosyal etkileşimlerini etkileyebilir. Kekemeliğin kökeninde bir dizi faktör bulunur; bunlar arasında psikolojik nedenler önemli bir yer tutar. Devamı için tıklayın.
Mutlu ve uzun birlikteliklere ihtiyacımız var. Bu noktada herkese düşen görevlerin başında yıllarca biriktirdiği yükü başklarına yüklemekten vazgeçmek. Devamı için tıklayın.
Ve son olarak "Ya saçmalayacağız ya da oyun oynayacağız..." diyerek sizleri Stuart Brown'un "Oyun Eğlenceden Daha Fazlasıdır" başlıklı yazısıyla baş başa bırakıyorum. Devamı için tıklayın.
Peki bu hayallerin ne kadarı realize edilebilir durumda? Bu kadar çok insanın girişimci olabileceği fırsatlar mevcut mu? Devasa salonlarda dinlediğimiz başarı hikayeleri eksiksiz mi? Duymak istemeyeceğimiz ya da duysak da anlamlandıramayacağımız kısımları yok mu? Bize yansıtılanla , gerçek arasındaki şeffaflık doğru orantılı diyebilir miyiz yani ? Devamı için tıklayın.
Mide ameliyatı aşamasını geçtiğiniz takdirde yeni bir süreç başlıyor. Zaman dilimlerine bölünmüş kilo verme hedefleriniz var. Her defasında tartıya çıkan hastalarla birlikte biz de heyecan yaşıyoruz. Hedefi tutturamayanların odadaki heyecanlı bekleyişine biz de ortak oluyoruz. Devamı için tıklayın.
Okul bitmiş, yaş 25 olmuş. Okuduğun bölümün ne işe yaradığını anlatmaktan dilinde tüy bitmiş. Anlattıktan sonra anlayanların “aaa sen psikoloji mi okudun? Bizim yeğen altına kaçırıyor, ne yapsak acaba?” soruları ile muhatab olunmuş. Bütün eski arkadaşlar uçup gitmiş. Kampüs mutlulukları, gece buluşmaları son bulmuş. Artık sadece birilerinin kınasında ve nişanında ister istemez çekilen halaylar var, bir de “çirkin” çıktığın toplu fotoğrafları paylaşan kendini bilmez arkadaşlar. Devamı için tıklayın.
Çocuk psikologlarımızdan Ayşenur KAYA ilk okul yıllarında bir reklam panosunda gördüğü cümle ile yaşadığı mücadeleyi bizlerle paylaştı. Eğlenceli olduğu kadar çocuk ruhuna ışık tutan bu güzel hikayeyi sizler için kaleme aldık. Devamı için tıklayın.
Piknikler, fuarlar, festivaller ve sahil boyu eğlenceler arttıkça evde durma süreleri kısalmış. Radyo, televizyon gibi iletişim araçları belli saatlerde mutlaka evde olunması gerektiği alışkanlığını yaratmış. “Haber saatinde evde olmak” ya da “çok sevilen diziyi kaçırmamak” evde kalmak için önemli birer sebep olmuş. Devamı için tıklayın.