Bir Instagram Hikayesi

Bu hikaye Instagram’ın 24 saat süreli paylaşım yapılan “Story” bölümündeki hikaye değil. Bizzat içinde bulunduğum, zamanımı alan, insanları anlamamı sağlayan, “Yahu bir insan 2 saat ne yapar Instagram’da?” sorularıma cevap veren bir hikaye. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

21. Yüzyıl Sihirbazları

Sizi takip ediyorlar. Tercihlerinizi, algılarınızı, çok sağlam istatistiki verilere çeviriyorlar. Öyle güzel el çabuklukları ve o kadar iyi sahneleri var ki onların istediği şekilde paylaşımlar yapmamak mümkün değil. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Ufak Tefek Cinayetler Karakter Analizi

Biz şahsen karakterlerin hikayelerinde olduğu kadar jest ve mimiklerinin çalışılmasında da psikologlardan destek alındığını düşünüyoruz. Bir kaç karakteri şemaları ile ele alabiliriz. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Yedi Cücelerin Psikolojik Analizi

Masala göre 7 Cüceler toplumdan uzak bir yerde kendi kurdukları sosyal düzen içinde yaşıyorlar. Bu yönleri ile “Şirinler”le benzerlik gösterdikleri söylenebilir. Tabi Şirinler, 7 Cüceler’e göre daha gerçek dışı karakterler. Zaten Şirinlerin var olduğunu da düşünmüyoruz. Ya da ben uslu bir çocuk olamadığım için kendilerini henüz göremedim. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Velilerin Whatsapp Grupları

Ayrıca bu grupların "mesai saati" falan da yok. Gece gündüz, zamanlı zamansız yazılıyor her şey. Eski mesajları okumadan soru soranlar, yazılanların aynısı tekrar yazanlar, mesajları okumadığı için görevini aksatanlar cabası. Hasılı işler hem öğretmenler hem de okul yönetimleri için iyiye gitmiyor. Okul yönetimi kendi işine zaman ayıracağına bu gruplardaki dedikodulara cevap vermek zorunda kalıyor. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Lokasyon Kaderdir

Nasıl bir ailede dünyaya geldiğiniz ve nasıl bir mahallede doğduğunuz geleceğinizin şekillenmesi konusunda önemli anahtarları içeriyor. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Dedikodu Yapmak

Anladığımız kadarı ile dedikodu bünyenin ihtiyacı. Bir araya gelindi mi "dedikodu saati" kendiliğinden oluşuveriyor. Önünü alamıyoruz. Yakın çevreden başlayıp çemberi genişlete genişlete devam ediyoruz. En son noktada ya süre doluyor ya da akşamsa uyuya kalıyoruz. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Sürekli Aynı Sese Maruz Kalan İnsanlar

Özellikle çalışmayan anneler çocuklarının sesine karşı tahammülsüz olabiliyorlar. Sabahtan akşama kadar farklı tonlarda “annneee” sesini duya duya bir hal oluyorlar. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Reklamların Psikolojisi

Televizyon reklamları da çok izlenen programların geçim kaynağı. Bir dizi ya da yarışma programı ne kadar çok rağbet görüyorsa reklamı da o kadar uzun ve bol oluyor. “Acun Medya” bu konuda ülkenin piri sayılabilir. Günlerce aç kalmış bir grup insana “domates ekmek var yer misiniz?” diye sorsanız “ooo harikaaa” diye bağırmaları büyük ihtimal. Acun bu açlığı verimli bir reklam aracına çevirmiş. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Köyün Delisi

Bu sessizlik ve sıcağın içinde köyde tek başına dolaşan biri gözünüze çarpabilir. Üstü başı dağınık, toz ve çamur içinde kendi kendine konuşan bir adam. Ürkme ihtimaliniz yüksek. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü