Doğal Afet ve Çocuk

Çocuğunuzun üzüntünüzü veya telaşını görmesinden korkmayın. Çocuk bunun üzücü olduğunu, sıradan bir olay olmadığını bilmeli. Eğer çocuk bunun üzücü ve önemli olduğunu kavrayamazsa ne yazık ki toplumsal olaylara duyarsız bir yetişkine dönüşebilir. Devamı için tıklayın.

Betül AksoyBetül Aksoy

Çocuk Yaşta İşe Başlamak Faydalı mıdır?

Günümüzde en sık yapılan hatalardan birisi çocuk işgücü kavramı ile çocuk çalışması kavramının karıştırılmasıdır. Bu nedenle bu kavramlar arasında ayrımı yapmak gerekir. Çocuk işgücü, çocuğun eğitimini engelleyen, çocuğun fiziksel, duygusal, zihinsel, ahlaksal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen işlerde çalışan çocuklar olarak tanımlanmaktadır. Çocuk çalışması ile ise, çocuğun eğitimini engellemeyen, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal, ahlaksal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemeyen işlerde çalışan çocuklar kastedilmektedir. Devamı için tıklayın.

Betül AksoyBetül Aksoy

Kitap Analizi: İnsanın Anlam Arayışı

Kitabın diğer bölümlerin Frankl’ın tüm yaşadıkları ve anlam arayışı ışığında kurduğu bir ekol olan logoterapiden bahseder. “Logos” Yunanca’da anlam manasına gelen bir kelimedir. Logoterapi de kişinin hayattaki anlam arayışının son bulmasının birçok şeyi düzenleyeceğini savunan bir terapi şekli. Devamı için tıklayın.

Zeynep YalçınkayaZeynep Yalçınkaya

Sevmek Sanat Mıdır?

Toplumlardaki diğer bir güçlü inanış ise asıl güçlüğün “sevilecek nesne” bulmak olduğu yönündedir. Çünkü sanayileşen toplumda nesnenin önemi yetinin öneminden fazladır. Bugün de çokça şahit olduğumuz maddi geri dönüşü olmayan şeylerin emek vermeye değmeyeceği düşüncesi o zamanki düşünceden farklı değildir. Devamı için tıklayın.

Zeynep YalçınkayaZeynep Yalçınkaya

İyi Aile Yok Mudur?

. Diğer bir yandan kişinin üzülme, acı çekme, yas tutma ve affetmeme hakkı vardır. Bu hakka saygı duymak gereklidir. Kitapta da anlatıldığı gibi başarılı terapinin hedefi kişiyi acı verici bağımlılıklarından kurtarmaktır; uzlaşma ya da barışma değildir. Kitabı okumanızı ve kendi gerçeklerinizle karşılaşma cesareti göstermenizi çok isterim. Devamı için tıklayın.

Zeynep YalçınkayaZeynep Yalçınkaya

Mavi Etek

Bebeğin cinsiyetini öğrenir öğrenmez ‘sözde’ ona uygun renkte beşik almaya koşanlar; bebek, kız olursa odasını pembe tonlarında ,erkek olursa mavi tonlarında döşeyenler; cinsiyet öğrenme partisinde balonun içine pembe veya mavi süsler koyanlar bu yazım hepinize, hepimize … Devamı için tıklayın.

Şilan MenteşŞilan Menteş

Acı Reçete(Side Effects)

Filmi izlerken, günümüz antidepresan ilaç sektörüne yapılan iğnelemeleri görmemek mümkün değil. Sık sık değiştirilen ilaç tedavileri, gittikçe artan ilaç kullanım oranları, ilaçların reklam ürünlerine dönüştürülmesi gibi endişe verici gelişmelere dokundurmalar film boyunca göze çarpıyor. Devamı için tıklayın.

Feyza BaharFeyza Bahar

Aile Evi Çıkmazı

Piknikler, fuarlar, festivaller ve sahil boyu eğlenceler arttıkça evde durma süreleri kısalmış. Radyo, televizyon gibi iletişim araçları belli saatlerde mutlaka evde olunması gerektiği alışkanlığını yaratmış. “Haber saatinde evde olmak” ya da “çok sevilen diziyi kaçırmamak” evde kalmak için önemli birer sebep olmuş. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Mutlaka Okunması Gereken Engin Geçtan Kitapları

Bilgiyi aktarmanın tek yolunun katı bilimsel çerçeveler olmadığını hepimize göstermiş oldu. Kitaplarındaki şiirsel dil, hem kitap isimlerine hem de kapak tasarımlarına yansıdı. Kitabı elinize aldığınızda hissettiğiniz masalsı duygu ve mesela “Hayat” kitabının kapağında adeta “geçip gidiyor” mesajını verir gibi duran göçmen kuşlar bize salt bilgiden daha fazlasını anlattı. “İrfan” ile “bilginin” nasıl bir denge ile ele alındığını kitapları aracılığı ile hissetmiş olduk. Kitap girişlerindeki samimi ön sözler içimizdeki gereksiz büyüklenmelerimize ara vermemizi sağladı. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü

Vahşet Dolu Masallar

Her roman kendi devrinin kahramanını yaratıyor. Yazıldığı döneme ait değerlerin, teknolojik alt yapının ve içine doğduğu toplumun inançlarının dışa vurumunu sergiliyor. “Kötü” kahramanlar da tam tersi bir görev üstleniyor. İyi kahramanı “iyi” ve “kahraman” yapan algı kötüyle savaştığı ve ona engel olduğu ölçüde parlıyor. Devamı için tıklayın.

Hayat EditörüHayat Editörü