İnsan olarak her an, her durumda mükemmel olamayız. Mükemmel olduğumuz yerler ve mükemmel olmak istediğimiz zamanlar mutlaka vardır. Ancak gücümüz ve kabiliyetlerimiz sınırlı. Devamı için tıklayın.
Psikoloji dünyasıyla az çok ilgili olanların eminim ki aşina olduğu kavramlardan biri de bağlanma biçimleridir. Hangi bağlanma biçimine sahip olduğunuz başta romantik ilişkileriniz olmak üzere kurduğunuz tüm ilişkilerde önemli bir belirleyicidir; şimdi bu yazıda bağlanma biçimlerine daha yakından bakacağız. Devamı için tıklayın.
Tüm duygular gibi öfke de sağlıklı ve normal bir duygudur. Ancak önemli olan öfkeyi nasıl ifade ettiğinizdir. Öfkenizle nasıl baş ediyorsunuz? Öfkelendiğinizde bunu nasıl gösteriyorsunuz? Öfkenizi nasıl kontrol ediyorsunuz? Devamı için tıklayın.
Günümüzde bu tek tip ideal vücut algısıyla ve yarattığı olumsuz etkilerle baş edebilmek adına çeşitlilik içeren hesaplar açılsa da genel olarak hala sayıları yeterli değil. Dolayısıyla biliyoruz ki sosyal medyada paylaşılan içeriklerin çok büyük bir kısmı efektli, filtreli, editlenmiş hatta photoshoplanmış paylaşımlar. Devamı için tıklayın.
Sınırlar, kendimizi nasıl rahat hissettiğimizin ve etkileşimde bulunduğumuz kişilerden beklentilerimizin yönergeleridir. Devamı için tıklayın.
Sürekli duyduğunuza emin olduğum bir tanıyı açıklamak isterim: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu yani kısaca DEHB. Devamı için tıklayın.
Ergenlikteki en önemli seçimlerden biridir üniversite seçimi. Çünkü üniversite sadece okunacak yeni bir okul değil; uzun yıllar boyunca içinde bulunacağınız ortam, çevrenizdeki insanlar, dahil olacağınız gruplar, katılacağınız etkinlikler, gerçekleştireceğiniz projeler de demektir. Devamı için tıklayın.